Ambulances op wintersport!

Iedere winter worden de ambulances van BAS ingezet om gestrande wintersporters op te halen vanuit bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland Italië en Frankrijk.

De weersomstandigheden tijdens ritten naar deze gebieden in de koude periode vragen om een goede voorbereiding van de bemanning en gedegen onderhoud aan de voertuigen van BAS. Ons doel is om patiënten comfortabel en snel te vervoeren, vanzelfsprekend kunnen wij daar geen pechgeval bij gebruiken.

bas-ambulance-winterklaar-header

Winterbanden

Om de veiligheid te waarborgen tijdens ritten in de sneeuw worden de ambulances van BAS voorzien van winterbanden. Winterbanden hebben een dieper en soepeler profiel dan de reguliere (zomer) banden en geven daardoor meer grip op het gladde wegdek en in de sneeuw.

Naast het garanderen van veiligheid voor onze passagiers en personeel is het in veel Europese landen ook verplicht winterbanden te hebben wanneer je in deze periode aan het verkeer deelneemt. Blijkt bij een ongeval dat een van de betrokken voertuigen geen winterbanden gemonteerd heeft, dan kan dit gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid. BAS neemt hierin geen enkel risico en voorziet alle voertuigen van winterbanden.

bas-ambulance-winterbanden

Sneeuwkettingen

Wanneer wegen sterk besneeuwd of beijzeld zijn kan het voorkomen dat zelfs goede winterbanden onvoldoende grip bieden en de wielen door slippen. Hier bieden sneeuwkettingen uitkomst. Alle voertuigen van BAS zijn in de winterperiode standaard uitgerust met een set sneeuwkettingen. Als de ambulance in een gebied komt waar de winterbanden tekort schieten worden de sneeuwkettingen gemonteerd op de aandrijvende wielen van het voertuig. Zo kan er met lage snelheid toch door de sneeuw worden gereden en zijn wij in staat vrijwel ieder ziekenhuis, appartement of hotel te bereiken.

bas-ambulance-sneeuwkettingen

Ruitenwissers

Wanneer er in winterse omstandigheden gereden wordt kan de voorruit gemakkelijk vies worden door sneeuw en opspattend vuil en pekel. Daarom is het belangrijk dat ruitenwissers in goede staat zijn en naar behoren functioneren zodat de ambulancechauffeur continu een helder en vrij zicht heeft op de weg. Bij BAS worden ruitenwissers regelmatig gecontroleerd en tijdig vervangen zodat het zicht altijd onbelemmerd is.

Verlichting

Zorg dat je gezien wordt! Deze slogan geldt in het verkeer eigenlijk altijd, maar des te meer in de donkere wintermaanden. Bij BAS controleert de chauffeur voor iedere rit de verlichting van het voertuig om zeker te zijn dat we in het donker goed zicht hebben op de weg. Daarnaast zijn wij door goede verlichting ook beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Dit komt de veiligheid ten goede.

Naast de controle voorafgaand aan iedere rit worden de lampen van onze ambulances regelmatig preventief vervangen en wordt ook de afstelling van de koplamphoogte gecontroleerd en indien nodig bijgesteld.

Mocht er onderweg toch een lamp kapot gaan dan is er altijd een reserve lamp aan boord zodat de chauffeur de kapotte lamp kan vervangen. Zo kan de reis snel en veilig vervolgd worden.

Bagage

Wintersporters nemen veel bagage mee op reis. Een dikke jas, schoenen, een helm, handschoenen en zelfs ski’s en snowboards. Tijdens je wintersportvakantie kan je nu eenmaal niet zonder deze spullen. Maar hoe krijg je al deze bagage weer thuis na een ongeval?

BAS heeft een aantal ambulancevoertuigen waarin veel ruimte is voor bagage. Koffers en tassen, maar ook lange voorwerpen zoals een snowboard of een paar ski’s kunnen tijdens een liggend vervoer mee in de ambulance terug naar Nederland. Onze planningsafdeling kan op verzoek een ruime ambulance inzetten zodat alle bagage meegenomen kan worden.

bas-bagage-wintersport

Om te bepalen welke ambulance voor uw situatie het meest geschikt is komen wij graag met u in gesprek.

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.

Contact Offerte